تجهیزات اندازه گیری فشار

تفاوت بین اندازه گیری فشارگیج و اندازه گیری فشار مطلق

از آنجایی که تفاوت بین اندازه گیری فشارگیج و اندازه گیری فشار مطلق بارها و بارها مورد سوال قرار می‌گیرد، در این مقاله بر آن شدیم که پاسخ مناسبی را برای آن بیان کنیم. برای پاسخ به این سوال شاید بررسی تعاریفی از فشار گیج و فشار مطلق کمک کننده باشد.

فشار مطلق چیست؟

فشار مطلق فشاری است که نسبت به فشار صفر در فضای خالی، هوای آزاد محیط اطراف است. این فشار مرجع، خلا یا خلا مطلق است. این نوع فشار با شذس”Pabs” مشخص می‌شود.

فشار گیج چیست؟

فشار گیج به صورت حاصل تفریق فشار مطلق (Pabs) و فشار هوای غالب (Pamb) تعریف می‌شود و آن با زیرنویس “Pe” مشخص می‌کنند که به صورت زیر محاسبه می‌شود:

Pe = Pabs – Pamb

اندازه گیری فشار مطلق در مقایسه با اندازه‌گیری فشار گیج

تفاوت بین دو اندازه‌گیری نسبتا به راحتی روشن می‌شود: در اندازه‌گیری فشار گیج، همیشه تفاوت از فشار محیطی فعلی است که اندازه‌گیری می‌شود.
با این حال، این فشار با آب و هوا و ارتفاع بالای سطح دریا تغییر می‌کند. اندازه‌گیری فشار مطلق تفاوت از خلا یا خلا مطلق را اندازه‌گیری می‌کند. به همین دلیل است که این اندازه‌گیری مستقل از تاثیرات زیست‌محیطی مانند آب و هوا یا ارتفاع است.

کدام یک از موارد زیر صحیح است؟

در عمل، دو اندازه‌گیری را می توان به صورت زیر متمایز کرد:
در اغلب موارد، اندازه‌گیری فشار اندازه‌گیری فشار سنج است. به همین دلیل است که این نوع سنسور به طور گسترده استفاده می‌شود. با این حال، اگر یک حسگر فشار سنج در یک برنامه استفاده شود که در آن کار اندازه‌گیری واقعی اندازه‌گیری فشار مطلق است، باید انتظار خطای اضافی زیر را داشته باشد:

  •  + / – ۳۰ mbar ناشی از تغییرات آب
  • نزدیک به ۲۰۰ mbar در هنگام تغییر مکان (به عنوان مثال از سطح دریا تا ۲۰۰۰ متر)
  • بسته به محدوده اندازه‌گیری، این خطاها می‌تواند قابل‌توجه باشد (به عنوان مثال در پنوماتیک در محدوده اندازه‌گیری ۱ بار) یا ناچیز (در هیدرولیک در ۴۰۰ بار).

یادداشت

اگر  هنوز هم در تفاوت بین اندازه گیری فشارگیج و اندازه گیری فشار مطلق سردرگم هستید و یا مطمئن نیستید که کار اندازه‌گیری شما به کدام یک از این دو روش نیاز دارد، با ما تماس بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چهارده + چهار =